Måltider

I Espira Skolegata er vi opptatt av at barna skal få et allsidig kosthold. Barna skal oppleve en start på livet som er sunn og aktiv. Vi er en fullkost barnehage, dvs. at barnehagen står for alle måltider og at barna får servert alle måltidene i barnehagen. Vi har som mål å sikre barna et variert og sunt kosthold. Barna skal medvirke i matlagingsprosesser. Sosiale ferdigheter og fagområder skal integreres.

Vi bruker råvarer tilpasset årstid og lokal tilgjengelighet. Vi kjøper økologiske melprodukter fra Holli Mølle i Spydeberg. Vi har fokus på å bake våre egne brød og rundstykker og forsøker å gjøre dette så ofte vi kan. Vi har også egen kjøkkenassistent i 50 % stilling.

Frokost

Vi har grovt brød og et sunt og variert pålegg. Det lages ofte grøt, noe barna setter stor pris på. Til frokost skjærer vi opp grønnsaker og tilbyr og oppfordrer barna til å spise det ved siden av.

Lunsj

Lunsjen består av brødskiver med sunt pålegg og grønnsaker. Vi har felles lunsj buffet for hele huset annen hver uke og i motsatt uke har vi suppe på tirsdag og fiskemiddag på torsdag. Drikke til lunsj er vann eller melk.

Ettermiddagsmåltid

Her serverer vi frukt og brød/knekkebrød. De yngste barna spiser yoghurt en dag i uken. Barna får vann ved siden av. Etter kl.16.00 serveres det frukt en gang til. Barnehagen er mye ute på tur og mange måltider serveres ute i naturen. Vi lager mat på bål og benytter naturen som viktig næringskilde.

Vi har mange barn med ulik bakgrunn, type allergier og/eller intoleranse. Barnehagen tilpasser alle måltider slik at det skal være tilrettelagt til det enkelte barn.

mat1mat2

 

 

 

Personvern og cookies