Miljøfyrtårn

Espira Skolegata er en miljøsertifisert barnehage. Dette innebærer at alle avdelinger arbeider målbevisst med miljøarbeid tilpasset barnas alder. Vi har innarbeidet gode rutiner for avfallsbehandling og kompostering. Både barn og voksen skal være kjent med, og ha et forhold til avfallshåndteringen, både i barnehagen, på tur og på Vesletunet. Vi jobber bevisst med gjenbruk hele året. Da får barna mulighet til å uttrykke seg estetisk. Vi samler gjenbruksmateriell, lar barna eksperimentere og skaper noe felles.

Vi har valgt ut noen felles områder som skal være avfallsreduserende og miljøsparende:

  • Barna har tegnebøker for å redusere papirforbruket.
  • Personalet kopierer to-sidig.
  • Vi veier glass og metall før vi kaster det i glasscontaineren.
  • Vi setter på full oppvask og vaskemaskin.
  • Vi begrenser bruken av tørkeskap.
  • Vi slukker lys i rom som ikke er i bruk.
  • Vi kjøper miljøprodukter.
  • Vi reduserer vannforbruket.

 

Personvern og cookies